De culinaire PTHT - Roerbakasperges voor drie personen

Een gezonde psyche kan niet zonder een gezond gevulde maag.

Ingredienten
2 knuistdikke bundels witte asperges
2 handjesvol reepjes gerookte kip (Gallus gallus domesticus beati), die een blij leven heeft gehad
1 kluit schoongemaakte middelgrote witpootgarnalen (Penaeus spp).
1 limoen
1 CD van CCR
4 teentjes knoflook (vingertjes voor onze Poolse leden)
1 rood pepertje
1 fikse bak champignons
1 middelgrote zak Japanse groentemix
wat takjes koriander
peterselie
olijfolie

Beschrijving
Proud Mary en verhit drie scheuten olijfolie. Rooster hierin de fijngemaakte knoflook en het pepertje tot de knoflook glazig is geworden.
Blus met het sap van de limoen, beetje zout, en fijngehakte peterselie erbij en marineer de gepelde garnalen minstens drie uur met dit mengsel.
Schil de asperges, vervelend werkje maar met Fortunate Son op de achtergrond is het zo gepiept.
I put a spell on you en snij de asperges in stukjes van twee duimdiktes.
Olie in de wokpan, Have you ever seen the rain, en roerbak de asperges tot het goed lijkt.
Intussen ook de hele garnalenzooi in een aparte braadpan op hoog vuur bakken tot het vocht verdwenen is, apart zetten en Hey tonight.
Groentemix bij de asperges, grofgesneden paddenstoelen erbij, Bad Moon Rising, en alles ferm omscheppen.
Nog even vijf minuten nagaren met deksel op de pan en als laatste Down on the corner, de garnalen, de kip en de geknipte koriander erdoor.

Serveer er witte bashmatirijst bij die gekookt is met een scheutje sesamolie. (Dit stond niet bij de ingrediënten maar had eigenlijk wel gemoeten).
Na de voortreffelijke maaltijd voor drie personen, wit wijntje ernaast, is er één portie over. Lekker voor de volgende dag.


En zeg nu zelf: "Who'll stop the rain?"

Ben 23-05-2014 11:36, bijgewerkt: 24-05-2014 20:12
comments powered by Disqus